четвртак, 3. јул 2014.

~ Zlatni MENU ~

Imam predlog. Opet. Dovedimo ketering i iskusne šankere u solarijume. Ne mora Megasun, mogu i neki manje osunčani. Dovedimo ih, ionako samo još za njih posla u ovoj zemljici ima, a vidim da se od svih reklamiranih destinacija i kombinacija za letovanje ipak najviše praktikuju čokoladne lampe i kombinacija gore-golo/dole-polu. Gradske cice letuju po solarijumima. Palanački frajeri, tamo ih najsigurnije smuvavate - omamljene vrućinom, znojave, golišave i opuštene. U horizontali. Spremne za leto.

Spremam se za leto. Kupila sam malo vremena, 300gr malina i kilo i po anatomske obuće domaće proizvodnje. Kupujmo domaće. Sve domaće. Osim magle. Domaća magla je najgora. Domaća magla je kao kad vam roditelji celog detinjstva govore da ste najlepši, najbolji, najpametniji i onda nikad stvarno ne odrastete u nasmejano dete koje biste morali ostati do kraja života, nego podetinjite u džangrizavog matorca kakav ste i bili čitavog života. 

Razumni roditelji ne postoje. Svaki razuman čovek izgubi dobar deo razuma momenta kada postane roditelj. Slično je i sa vlasnicima kućnih ljubimaca. Mada je pitanje da li bi ikada razuman čovek uopšte zatvorio životinju u 4 zida i nazvao to ljubavlju.

Ljubav je jedna ozvaničena u subotu. Ljudi koji ih vole bili su počašćeni zajedničkom proslavom te ljubavi u nedelju. U ponedeljak nije imalo smisla raditi bilo šta drugo osim gledati slike sa proslave. U utorak se vraćalo u realnost, išlo se na posao. Utorke ionako ne volim, mada se ova pokazala tobože velikodušnom kombinovanjem precenjenih jela sa izvikanog menija na firmin račun. Nije se izvukla. Sreda deli prvo slovo sa Subotom pa joj se gledalo kroz prste. Četvrtak je grub. Na uho. Inače je mekan, posebno ovaj. Što zbog anatomske obuće, što zbog mekanog sletanja na dan pre Subote, kad će opet biti ozvaničena neka ljubav. 

Ozvaničeno je i plasiranje LG-jevog Ultra Wide 21:9 (34'') UMB95 QHD monitora. Nova poslastica na meniju. Tića sredila. Malo smo lupetali, koktelisali i Hajatisali, uprkos magli koja je napala od sabajle i terala Četvrtak, i sve njih naredne, da se predaju. Nije se dala, videla sam Dojča i Vinku pre 16h, i to je bilo i više nego dovoljno da mi vrati veru u Četvrtak, i sve njih naredne. A magli imam samo jedno da poručim: ništa nije večno. Osim LG-jevog Ultra Wide 21:9 (34'') UMB95 QHD monitora. Kladim se da niko ne može da ispadne debeo na slici koja se gleda na njemu.



Zlata Petrović je brinula o tome koliko debelo je ispala na TV-u u nekoj poznatoj emisiji. Znam to jer se poverila jednoj gradskoj cici čiju mamu, takođe gradsku cicu samo iskusniju, Zlata poznaje. Za ovako zanimljiv razgovor Zlata i cica su izabrale onih pola sata dok je Zabrinuta radila nokte u salonu u kome se najviše letuje u Mirijevu. Nove čokoladne lampe, pa zato. Nova magla. A stara Zlata, uvek u najboljim godinama i najsjajnija ali malo prepečena, kao staro zlato.




Нема коментара:

Постави коментар